HomeOmgeving en activiteiten | Gîte | Culinair | Wandelen | Info en tarieven | Gastenboek

Omgeving en activiteitenLandschap 


Half-jaarlijks wandelevenement
Recreatiemeer
PérigueuxHautefortPlaats van de boerderij

In het noorden van de Dordogne, midden tussen glooiende heuvels, bossen en weilanden, ligt het piepkleine dorpje Génis. Dit deel van de Dordogne wordt de Périgord-Vert genoemd en grenst aan de streek van de Limousin.

Op loopafstand van Génis is onze oude boerderij gelegen: 'La Bourgeoise'. Rondom bevindt zich het heuvellandschap van de Dordogne met daarin de zo karakteristieke Limousin-koeien. De kleinschalige boeren hebben nog tijd voor hun dieren en hun buren. De hele omgeving ademt een sfeer van landelijkheid en is rustig en weinig toeristisch.

Ondanks het geringe aantal inwoners beschikt Génis over een terras aan het dorpsplein, twee restaurantjes, een slager, een bakker en een kruidenier voor de dagelijkse boodschappen.

Omgeving sportief


De ongerepte natuur levert een paradijs voor wandelaars en geoefende fietsers. Niet voor niets wordt er vanuit Génis twee keer per jaar, in voor- en najaar, een wandel- en fiets-evenement georganiseerd.  Zo zijn er lange-afstands-wandelpaden (de Grand Randonnées, bijvoorbeeld  GR646) en vele uitgezette wandelroutes. Deze gaan afwisselend door bossen, weilanden en langs riviertjes. U kunt hier uren ronddolen zonder iemand tegen te komen. Onderweg wordt u verrast door de vele dieren die hier ongestoord kunnen leven.
GPS-wandelen: met onze wandel-gps kunt u de mooiste wandelingen maken zonder de kaart te hoeven bestuderen. Super relaxed wandelen dus! Bekijk ook onze wandelmogelijkheden eens.

Het landschap is heuvelachtig en vergelijkbaar met Zuid-Limburg, zodat ook de geoefende fietser en mountainbiker aan zijn trekken komt met de vele prachtige routes. Hierbij is wel een fiets met minstens 21 versnellingen onontbeerlijk.

Voor de golfers: in Brive en Perigueux bevindt zich een 18 holes baan; op 10 minuten rijden is een 9 holes baan.

In de nabijheid ligt een groot recreatiemeer, waar heerlijk kan worden gezwommen. Ook worden daar (elektrische) bootjes verhuurd en waterfietsen. Door de afwezigheid van gemotoriseerde watervoertuigen is het hier prettig verblijven.

In de Dordogne mag het kanovaren natuurlijk niet ontbreken: u kunt de rivier de Auvézère al peddelend gaan verkennen.
Een nabij gelegen
paardenranch organiseert dagelijks voor beginners en geoefende ruiters buitenritten.

Omgeving cultureel

Rondom Génis liggen tal van schilderachtige dorpjes, zoals Excideuil en Hautefort met zijn elegant en magistraal kasteel. De vele dorpjes met hun karakteristieke huizen van natuursteen ('en pierre') doen sfeervol aan. Zowel in het voor- als hoogseizoen zijn er wekelijks antiekmarkten en vide greniers.

Op een half uur afstand bevindt zich het centrum van de truffels, het stadje Sorges met zijn Écomusée de la Truffe. Verder kunt u een bezoekje brengen aan de beroemde grotten van Lascaux, vlakbij het levendige stadje Montignac, of aan de toeristische trekpleister Sarlat.

De gezellige authentieke hoofdstad van de Dordogne, Périgueux, ligt op drie kwartier rijden. Deze prachtige middeleeuwse stad heeft fraaie Romeinse over-blijfselen. Een wandeltocht door de oude binnenstad (autovrij), leidt u door oude straatjes en steegjes. Absoluut de moeite waard om te bekijken is de kathedraal Saint-Front (architect van de basilique du Sacré-Coeur), de Romeinse Tour de Vesonne  en de kerk St. Etienne de la Cité.

Evenementen

Regelmatig in de omgeving: 
Antiekmarkten, vide greniers, Petanque wedstrijden ('jeu de boule') met eten en drinken.

Voorjaar:
Wandel-evenement in Génis. Ook voor fietsers en paardrijders.

14 juli:
Nationale feestdag; feesten, vuurwerk in de buurt.

Augustus:
Fête de la noix à Nailhac – dichtbij Hautefort. Een dorpsfeest helemaal gericht op de walnoot: een buiten-tentoonstelling over de productie ervan, waarbij de locale bevolking hun producten aanbieden:  likeur van walnoten, walnotenolie, notentaart en walnotenbrood.

Najaar:
Wandel-evenement in Génis. Ook voor fietsers en paardrijders.
Uitzicht bij de gîte


Wandelroutes


De AuvézèrePérigueux


Hautefort